perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivän tulppaaneja

Hyvää naistenpäivää! 
Minä en kaipaa mieheltäni kukkasia tai suuria lahjoja tämän päivän vuoksi. Nuokin tulppaanit ostin itse kauppareissulla ;) 

Naistenpäiväähän on alunperin alettu viettämään naisten tasa-arvon edistämisen vuoksi ja sitä sen kuuluisi olla tänäkin päivänä. Meillä Suomessa naisilla on asiat suht hyvin, jos verrataan esimerkiksi Afganistanin ja muutamiin Afrikan maihin. Siellä nainen on kakkosluokan kansalainen, naisia raiskataan, pahoinpidellään ja alistetaan. Juuri tämän päivän Kalevassa oli artikkeli Egyptissä tapahtuneista raiskauksista. Siellä naiset ovat nousseet barrikadeille ja vaativat oikeuksia. Egyptissä raiskauksen uhria syyllistetään kysymällä häneltä hänen pukeutumisestaan ja syytä, miksi meni paikalle, mikä on yleisesti tiedetty vaaralliseksi paikaksi.

Toki Suomessakin on epäkohtia. Esimerkiksi raiskaajat saavat edelleen pieniä tuomioita suhteutettuna siihen, mitä aiheuttavat uhrilleen. Mutta Suomessa nainen on vapaa. Saamme käyttää ehkäisyä, valita itse puolisomme, käydä töissä, opiskella, liikkua yksin, olla tekemättä lapsia ja tehdä niitä sen verran kuin itse haluamme.

Menipäs se papatukseksi :) Mutta tätä mieltä olen. Muistakaamme myös kanssasisariamme toisella puolen maapalloa ja olkaamme onnellisia siitä, mitä meillä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi :) Ne ovat minulle tärkeitä!