sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Vihdoinkin pihalle!

Vihdoinkin sain aikaseksi lähteä pihalle touhuamaan. Monta viikkoa odottelin oikeaa hetkeä, auringonpaistetta ja maan kuivumista sekä tietenkin sopiava väliä töistä, jolloin ehtii tai pikemminkin jaksaa lähteä pihalle. Noh, se päivä koitti yövuoron jälkeisenä päivänä, iltakuuden aikaan ;)

Mitään suurempia en pihalle vielä tehnyt, siistein vain paikkoja. Leikkelin muutamia pensaita ja siistein niiden alaosia pitkästä ruohikosta. En edes haravoinut pihaa kunnolla, sillä jostain luin kerran että se ei edes kannata, sillä pudonneet lehdet ynnä muu on hyväksi kasvavalle ruohikolle. Pitääkö paikkaansa, en tiedä, ehkä joku viisaampi osaa sen sanoa?

Pihaa siivotessa tein myös suunnittelutyötä. Kovasti on suunnitelmia ja ideoita pihan laittoon, pitäisi vain muistaa että mikään pakko niitä ei nyt yhdessä kesässä ole tehdä, tarkoitushan tässä on asua mahdollisesti loppuelämä... :) Päätin, että tämän kesän hommat ovat kasvimaan laitto sekä pensasaidan istutus.


En tee perinteistä kasvimaata, vaan käytän viljelylaatikoita. Nämä laatikot ovat lavankehikkoja, jotka sain halvalla työkaverini miehen kautta. Tuon yhden ison laatikon löysin pihaltamme, en tiedä mitä tarkoitusta varten se on tuonne sivulle laitettu ja mitä siinä on kasvanut, mutta alue oli päässyt huonoon kuntoon, joten revein sen uuteen käyttöön. Siellä olisi vielä yksi isompi puukehikko, mutta se oli niin tiukasti maassa kiinni että sen irroittamiseen tarvitaan jo työkaluja... Joita ei ole!

Jostain täytyisi löytää vielä halvalla hyvää multaa laatikoiden sisälle. Kalliiksi tulee ostaa puutarhamultasäkkejä, mutta toisaalta ne taas olisi jo valmiiksi lannoitettu ja kalkittu yhdelle kesälle.


Kuten huomaatte, niin lähin naapuri on aika lähellä meidän tonttia. Ja heidän ikkunastaan on suora näkymä meidän pihalle. Sen vuoksi haluamme pensasaidan kiertämään osaa tontista, jotta saamme yksityisyyttä pihalle. Ei ole kiva, kun itse touhuaa pihalla niin naapuri voi keittiön ikkunastaan tuijotella meidän touhuja... 

Vaatimuksia pensasaidalle on nopea kasvu sekä suht edullinen hinta. Hyviä vaihtoehtoja tällä hetkellä on isotuomipihlaja sekä koristearonia. Paikallisessa Agrimarketissa tulisi hintaa n. 220-230 euroa 30 metrille, riippuen kumman valitsee. Heh, kyllä sen rahan saa aina menemään, vaikka nytkin mulle tuli muka iso palkka... :)

Kasvimaan toiselle puolelle suunnittelemme (tai mies lähinnä suunnittelee) hirsisaunan laittamista. Tämä kohta on oikeastaan pihalla ainut paikka, mihin sauna passaa. Tuo alue vain on täynnä kantoja sekä joitain ihmepensaita, jotka saisi jo nyt mielestäni ottaa pois. Kannot myös pitäisi poistaa, vaan kuulemma on sekin homma aika hintavaa. Tuttava ehdotti lahottaja-aineen laittoa kantoihin, kuulemma tepsii ja tulee halvemmaksi.

Voi, tule jo kesä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi :) Ne ovat minulle tärkeitä!