tiistai 7. toukokuuta 2013

Koti kesäasuun

Nykyään puhutaan, että entisajan suursiivoukset ovat turhia, kun siivoaa pitkin vuotta ja huolehtii säännöllisestä viikkosiivouksesta. Olen samaa mieltä, mutta kuitenkin mulla aina näin keväisin, auringon alkaessa paistaa tulee vimma siivota huusholli lattiasta kattoon. En kuitenkaan tee siivousta yhdessä päivässä, vaan jaksotan aina hommat; yhtenä päivänä ikkunoiden pesu, toisena seinät, katot, kolmantena mattojen pesu jne...

Nytkin jaksotin homman niin, että toisena päivänä siivosin vintin, jossa pesin akkunat, pyyhein katon ja seinät, seuraavana päivänä sama homma alakertaan. Muina päivinä olin jo hoitanut kaappien pyyhinnät, vaatehuoneen siivoukset yms.

Pyykkiä tuli pestyä viikon aikana useita koneellisia, sillä neuroottisena halusin pestä kaikki koristetyynyjen päälliset ja sisätyynyt, peitteet, verhot... Laskussa sen sitten näkee :) Vaan nyt on koti puhdas ja valmis ottamaan kesän vastaan.

 
Siivouksen yhteydessä toki tuli sitten vaihdettua tekstiilejä ja sisustettua kotia kesäisemmäksi. Vihreä on ehdottomasti minun kesäväri, joten sitä tulikin laitettua varsinkin keittiöön. Keittiön haluan pitää vaaleana ja kodikkaan näköisenä. Haaveissa olisi ostaa puupenkki ikkunan alle ja kääntää pöytä toisinpäin, miehen mielestä se ei kuulemma ole hyvä... :) Ja tottakai kunnon remontti, vaan rahaa tarvitsisi muutaman tonnin siihen. Keittiössä on harmaat kalusteet, ja vaikka harmaa väri tuntuu olevan nyt muotia sisustuksessa, niin itse en siitä välitä.


Olohuoneessa päävärinä on musta ja kalusteissa kirsikka. Verhoihin ja koristetyynyihin pääsi nyt kesän ajaksi vaalean beiget sävyt. Vaaleiden tyynyjen kaveriksi laitoin myöhemmin myös vihreät tyynyt, vaan ne eivät päässeet kuvaan, olivat juuri pesussa :)


Miehen tietokoneharrastuksen myötä meillä toimii televisio näyttönä. Sen vuoksi näppäimistö ja hiiri olohuoneen pöydällä... Ja johtoja sun muuta "törkyä" löytyy. En tykkää, vaan onhan tämä miehenkin koti, enkä halua olla sellainen vaimoke, joka päättää yksin kodin sisustuksesta ja kalusteista. Aina kysyn miehen mielipiteen verhoista sun muista.

Ja kuten huomaatte, traakkipuu pääsi olohuoneeseen :)

Nyt on koti kunnossa sisäpuolelta. Sitten onkin aika siirtyä ulos hommailemaan ja laittamaan pihaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi :) Ne ovat minulle tärkeitä!